Ghidul cititorului de e-book

Întrebări frecvente

Conform dicționarului Merriam-Webster un e-book (electronic book) este o carte creată sau convertită în format digital pentru afișarea pe un calculator sau pe un dispozitiv portabil.

Pentru noi, cititorii, eBook-ul este frățiorul cărții, născut în era tehnologiei, care deși îmbracă alte haine, păstrează aceleași principii. eBook-ul este o carte în format electronic, care facilitează lectura „to go” și crește accesibilitatea acesteia din orice colț al lumii, în orice moment al zilei. Noi o considerăm ca fiind o bibliotecă la purtător, aflată la un click distanță, pe care o poți accesa oricând și oriunde.

Cărțile de tip eBook pot fi citite de pe orice dispozitiv dedicat, denumite eReadere sau de pe dispozitive precum laptop, desktop, tabletă, telefon, etc.

Cartea în format electronic poate ajunge în biblioteca ta digitală în câteva momente și nu este nevoie să-ți stăpânești pofta de citit până la primirea coletului fizic. Timpul de descărcare al unui eBook este scurt, un titlu de mărime medie fiind descărcat în 2-3 minute.

Este portabil și ușor de accesat din orice colț al lumii sau în orice moment al zilei, de pe dispozitivele asociate.

Book-ul este travel-friendly și nu ocupă spațiu extra în bagaj. Îți poți lua întreaga bibliotecă digitală la plajă, pe munte, în expediții sau călătorii, fără să porți grija depozitării.

Este ușor de stocat și nu necesită spațiu fizic pentru un raft sau o bibliotecă. Tot ce trebuie să ai este un dispozitiv pe care să-ți construiești propria bibliotecă digitală.

Programul pentru citirea eBook-urilor este gratis și se poate descarcă foarte ușor de pe internet (vezi pagina ghid instalare ADE).

Prețul unui eBook este deseori inferior celui pentru o carte fizică.

Dacă ești la prima achiziție, stai fără grijă, suntem alături de tine.

Trebuie să știi că pentru a cumpăra un e-book este nevoie să fii logat în contul tău de pe dialogcuingerii.ro. În cazul în care nu ai încă un cont activ, apasă aici și începe-ți cariera de cititor cu noi.

O dată ce ești logat, urmează pașii următori:

  • Alege e-book-ul pe care dorești să îl achiziționezi și apasă butonul „Adaugă în coș”.
  • Comanda poate conține atât e-book-uri cât și produse fizice. Cele din urmă vor fi livrate în mod obișnuit, la adresa selectată, iar cărțile digitale vor fi trimise pe adresa de e-mail.
  • Înainte de finalizarea comenzii, te rugăm să verifici cu atenție datele personale, în special adresa de e-mail furnizată;
  • Plata comenzii se va face cu cardul;
  • Imediat după confirmarea plății comenzii, e-book-urile vor fi disponibile pentru descărcare pe adresa de e-mail furnizată în comandă sau în contul tău de pe dialogcuingerii.ro

Comenzile care conțin minimum o carte digitală necesită plata online cu cardul, dat fiind formatul electronic al acesteia și lipsa unui curier intermediar.

Pentru lecturarea unei cărți digitale este nevoie să dețineți un cont (un ID) pe Adobe.com. Este necesar ca pe dispozitivul ales să aveți instalat programul Adobe Digital Editions disponibil gratuit si acesta sa fie autorizat cu un cont Adobe.

Același ID Adobe poate fi utilizat pentru descărcarea aceleași cărți pe maximum 6 dispozitive.

În general, orice e-book este disponibil pentru lectură chiar și fără conexiune la internet. Este necesară o conexiune la rețea doar în momentul descărcării cărților din contul tău DI pe dispozitivele folosite pentru citit.

Cu toate acestea, anumite opțiuni ale aplicației e-reader de pe dispozitivele de acest tip, precum și eventuale sincronizări ale cărților pot necesita conexiunea la internet.

Există totuși e-book-uri care sunt accesibile doar prin intermediul web-ului. Vei găsi această informație în descrierea cărții, acolo unde este cazul.

Cele mai multe cărți digitale pot fi citite pe cel mult 6 dispozitive. Vei găsi această informație în specificațiile e-book-urilor aflate pe site-ul nostru.

Poți transfera un e-book de pe un device pe altul prin conectarea contului unic de Adobe. În momentul transferării unui e-book de pe un device (calculator, laptop, telefon, etc) pe un e-reader compatibil cu Adobe Digital Editions, e-reader-ul se va autorizat în mod automat cu același ID Adobe folosit inițial.

Există totuși e-book-uri care sunt accesibile doar prin intermediul web-ului. Vei găsi această informație în descrierea cărții, acolo unde este cazul.

Momentan nu dispunem de variantă digitală pentru toate titlurile de pe site. Lucrăm la asta 😉

O carte digitala poate fi descarca de mai multe ori din cont, dar o data deschis pe un dispozitiv autorizat, ebook-ul nu poate fi accesat decat de pe un dispozitiv autoizat cu acel cont.

După finalizarea comenzii care conține un e-book, vei putea descărca titlul printr-un link aflat în contul tău de pe dialogcuingerii.ro sau pe adresa de e-mail furnizată. Odată accesat link-ul, se va începe descărcarea         e-book-ului pe dispozitivul ales.

Politica noastră nu prevede, sub nicio formă, returnarea cărților în format electronic.